Rabu, 9 September 2009

'food pyramid'

Kelmarin, balik dari keraja tarus ke rumah mama, iQah sama abang iKram, abang iZat, abang iKwan & abang dAnish berkumpul membuat projek sekolah si iKram - usulnya macam piramid makanan. Tapi yang lucunya adi-adinya yang damit termasuklah iQah ikut-ikut tah jua kan melekat gambar. Aku pun nda tau darjah berapa si iKram ani hehe.



"Babu dayang, mee ani karbohidrat kah?"

Awu kataku! tapi yang banarnya ndaku berapa sure kehkehkeh...



Kalau disusunya gambar-gambar makanan dalam box yang di lukis mungkin baru tah nampak teratur.

Lain yang punya projek, lain yang nda mau alah kan membuat!

Hi, iZat, rajin jua :D

Good teamwork!

Tapi bagus jua bisdia ani membuat keraja sama-sama, inda ya bemain inda tantu diluar, kan...tapi...mun bekelaie bising cha rumah olehnya!

-----**-----

Aitz...baru ku realise video clip iQah menyanyi 'my heart' inda mau keluar..ermm.. mungkin pasal photobucket ku set 'private' eatah nda mau dishare di blog ani x?!..entah aah...boring!





Salam mama iQah!

Jumaat, 4 September 2009

Clip video My heart iQah.

Lama sudah nda ku mencek Photobucketku.


Hehehe kan ketawa jua meliat gambar-gambar lama ani mostly masa iqah masih lagi damit. Yang lucunya meliat kedia menyanyi lagu "My Heart" hehehehe liriknya lagi ikut suka kedia saja menyanyi :D

"Pernah kah kau dan aku
terbiasa bersama
menjalankan kasih sayang
bahagia syurga kita
bila kita mencintai ...."






kalau inda silap clip ani masa ujung tahun 2006, duuuiii iqah baru 2 tahun barang x tu
lepas 'pindah' rumah baru hehe..





Ada lagi clip video yang kesiukan ku meliat. iqah menari! cukup lagi tu dengan liuk lentok badannya ehmm lagu Pussycat Doll tapi nda ku tau apa tajuknya. banyak x sudah kan coba mengupload dari hp ke pc....tapi memory too big katanya.


Bah enjoy meliat clip video "My heart" version budak kecil :D


Salam mama iQah

Rabu, 2 September 2009

bah...sungkai tah!

Wooow macam-macam aadaaaa!!
Tais tah pulang liurku hehe menu sungkai di rumah mama kelmarin ada ayam masak sos tiram, sup sayur petola, lauk rebus (aingnya dihirup gerenti sodappp), sambal udang karing, telor masin, budu (shhh), mangga & buah pisang....rojak yang inda complete punnn ada hehe timun digaul sama petis sahaja, nada telor, nada ubi, nada nenas kekeke (Binah>buat lagi nanti aah!)




Silateng iQah nda sabar-sabar kan makan, nda lagi tertunggu.



"aitz, iQah nda puasa kah?"

Asta, timun dicacahnya arah gulaian?...ehm mcm nyaman jua hehehe


Ada special menu lah - - ->Buku Mickye Mouse! ehm kalau dpt dimakan....

Hari ani sudah 13 Ramadhan! macam inda kerasahaan jua ah, pejam celik pejam celik esoknya raya hehe =)

Salam mama iQah