Isnin, 22 Jun 2009

Bbb bertunang + iQah bday 21 jun 2009




Ahad, 21 Jun 2009, jam 2.00ptg bertempat di Kg Perpindahan Lambak Kanan, Majlis Menerima Tanda Pertunangan antara Sabrenah HR & Zamanee telah diadakan. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun acara terlambat sedikit dari jangkaan dan hujan yang turun pada tenghari itu telah berhenti dan cuaca pun okey =).





Sebelum majlis petang atu, iQah & i ambil kek birthday iQah di Mum's bakery di Serusop. Beli sedikit keropok, roti, coklat, paperplate & sudu plastik. I estimate dalam 20 orang kanak-kanak saja. Birthday iQah ani pun idea my brother, yang iski kan belanja cake ((Thanx Mur))...sementara ramai orang kelurusan datang jua katanya. iQah apa lagi, suka hatinya birthday balik-balik walaupun nada hadiah hehehehe.



MurCD jadi photographer hari atu, bilang orang iski kan bergambar!! Two thumbs-up to him - semua orang kelawaan shot-shot gambarnya!




Tahniah kpd Sabrenah & Zamanee-good luck!
Selamat HARI BAPA untuk babah iQah - u're d best 4 iQah!
Selamat Hari Jadi kpd Sabrenah pada 24 Jun 2009 yg akan datang-wish u all d best
.


Okey, sampai sini saja dulu.
Salam mama iQah.
[our gud times 2geth3r]

Jumaat, 19 Jun 2009

Selamat Hari Jadi, ummmwah saaayang anak mama & babah!

15 Jun 2009, Alhamdulillah,Selamat hari jadi iQah yang ke 5 tahun. Babah dan Mama mendoakan semoga iQah panjang umur, sehat walafiat selalu, rajin belajar, murah rezeki dan menjadi anak yang solehah, Amin Ya Rabbal Alamin.


Hari jadi iQah tahun ani, babah iQah mau selebret di Temburong plg. iQah mau tema bola birthdaynya. ehm macam2 saja iQah ani. iQah pakai jersi bola team Manchester United tapi mama pakai baju sport Nike saja asal warna merah hehehe. Her birthday cake pun gambar si Bloosom, Power Puff Girl menendang bola!




Thank you to Babah iQah 4making iQah's wishes come true especially the bouncer! Thank you to my ipar, thanx 4ur sporting and helping hands guys =) We spent a very enjoyable week di Temburong coz iQah happy with her cousins. Thank you jua to my parents and my sibling yang sudi datang ke Temburong untuk meraikan hari jadi iQah.

Terima kasih semua =)

salam mama iQah.

Sabtu, 6 Jun 2009

Menyusur Sungai Brunei Part II

Let the pictures do the talking....

Cruse1.jpg image by mamalibra_album
Kapal Tanjung Bakarang
IMG_7643.jpg image by mamalibra_album
Boat Pasukan Polis Diraja Brunei
Cr3.jpg image by mamalibra_album
Kawasan berdekatan Menara Cendera Kenangan
Cr12.jpg image by mamalibra_album
cruise9.jpg image by mamalibra_album
Kg Lurong Sikuna...ehm atau Kg Budaya..
cruise17.jpg image by mamalibra_album
cruise16.jpg image by mamalibra_album
Jeti penaikan perahu
cruise20.jpg image by mamalibra_album
Workshop pun ada tau
cruise23.jpg image by mamalibra_album
cruise24.jpg image by mamalibra_album
Mangrove Paradise Resort
IMG_7670.jpg image by mamalibra_album
IMG_7756.jpg image by mamalibra_album
ND2_0168.jpg image by mamalibra_album
ND2_0177.jpg image by mamalibra_album
IMG_7750.jpg image by mamalibra_album
IMG_7709.jpg image by mamalibra_album
ND2_0210.jpg image by mamalibra_album
ND2_0169.jpg image by mamalibra_album
IMG_7705.jpg image by mamalibra_album
IMG_7710.jpg image by mamalibra_album
IMG_7713.jpg image by mamalibra_album

credit to Amy Yahya and Nonong, Ultra Image.
------------
salam mama iQah

'river cruise' menyusur Sungai Brunei

Assalamualaikum, apa khabar semua? mudahan sehat, Amin!

Hari Isnin, 11 Mei 2009, kami ikut serta dalam rombongan 'river cruise' menyusur Sungai Brunei sempena hari terakhir Program Penempatan Kerja Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Haji 'Abdul Azim ibni Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzadin Waddaulah di MoHA dan Jabatan-Jabatan dibawahnya.

Ani merupakan pengalaman pertamaku ikut nie Ada minit keliling senarai yang dibawa 'river cruise' & aku salah sorg drpdnya, WOW siuk nie, jangan lepas peluang! Jemputan terdiri daripada Ketua-Ketua Jabatan dibawah MoHA, Pegawai-Pegawai Kanan dan Urusetia.

Rupa-rupanya sikit saja bini-bini yang ikut ie 7 org sahaja, selebihnya lelaki. Kami sampai di Dermaga kira-kira jam 10 pagi. Kapal Tanjung Bakarang sudah dock, mungkin dari awal pagi sudah tu. Boat agensi2 govt yang lain pun sudah ada. And nda ketinggalan jet ski hehe heranku napa buleh ada jetski di Sungai Brunei, rupanya polis hihi.

cruise1.jpg image by mamalibra_albumCruse1.jpg image by mamalibra_albumcruise2.jpg image by mamalibra_albumcruise8.jpg image by mamalibra_albumIMG_7670.jpg image by mamalibra_album

Kalau diikutkan siiiikitt lagi kami nda jadi ikut hehe manainda kana beri tau sudah panuh, 2 saja lagi dapat masuk! nasib baik jua pegawai kami membanar-banari yang kami sepatutnya sudah masuk dalam passenger list. cek punya cek rupanya tersalah kira!

Keberangkatan DYTM Pg Abdul Azim dijunjung oleh YB Menteri, YDTM & pegawai-pegawai kanan yng lain. Kami 'd ladies' duduk ditingkat bawah, manakala HODs di tingkat atas.

cruise7.jpg image by mamalibra_album
Sebelum perjalanan dimulakan, playback bacaan doa menaiki kenderaan dimainkan.
cruise13.jpg image by mamalibra_albumIMG_7696.jpg image by mamalibra_album
Anilah suasana sepanjang perjalanan cruise menyusur Sungai Brunei.

cruise15.jpg image by mamalibra_albumcruise11.jpg image by mamalibra_albumcruise12.jpg image by mamalibra_album
cruise21.jpg image by mamalibra_albumcruise22.jpg image by mamalibra_albumIMG_7737.jpg image by mamalibra_album
Jamuan juga disediakan hehe gerenti ada tu oleh kerana aku takut mual parut hehe aku makan sikit saja...nasi lemak w daging rendang dan 'hati buyah'. Cheese cakenya nyaman!

IMG_7698.jpg image by mamalibra_albumIMG_7703.jpg image by mamalibra_albumcruise18.jpg image by mamalibra_album
Cr14.jpg image by mamalibra_albumCr15.jpg image by mamalibra_album
Kapal Tanjung Bakarang sampai berlabuh semula di Dermaga Kastam di Bandar Seri Begawan jam 12.30 tengah hari.
cruise30.jpg image by mamalibra_albumcruise31.jpg image by mamalibra_album


Kebanyakan gambar-gambar ani adalah ehsan daripada Dk Amy, thanx Amy & jua dari Nonong, the photographer of the day. Shots-shots disepanjang perjalanan kami pada hari atu akan menyusul kemudian dlm 'river curise part II' hehe.

Tunggu aaaa, "boleh boleh boleh" kata si Ipin




Sampai jumpa lagi,
vye mama iQah.