Selasa, 28 Julai 2009

Happy Birthday 2u.

Photobucket


TO
BUNGSU NANAN




"Selamat Hari Jadi yang ke 15 Tahun,
Didoakan semoga Panjang Umur, Dimurahkan Rezeki,
Sehat Wal-Afiat & Sentiasa Dalam Perlindungan Allah jua."
Amin Ya Rabb Al-Amin!
-----------------
Nan, belanja kami mkn aa, masak mage pun jaditah hehehe.
iQah ada belikan kad birthday untuk mu, kalau aku terlupa...tagih arah iQah.
Salam mama iQah.

Isnin, 27 Julai 2009

Aku Tanpa Cinta MU.





Aku Tanpa Cinta-Mu - Mirwana

Izzat:
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

Faizal:
Mengapa cintaMu tak pernah hadir
Subur dalam jiwaku
Agarku tetap bahagia
Tanpa cintaku tetaplah Kau di sana
Aku tanpa cintaMu
Bagai layang-layang terputus talinya

JayJay:
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

C/O:
Masihkah ada sekelumit belas
Mengemis kasihMu Tuhan
Untukku berpaut dan bersandar
Aku di sini kan tetap terus mencuba
Untuk beroleh cintaMu
Walau ranjaunya menusuk pedih



Liriknya boleh dapat disini.
Salam mama iQah
p/s enjoy the clip.

Khamis, 23 Julai 2009

Mari bercerita bersama iQah!


"Once upon a time, there is a girl name RasyiQah and her mommy. They live in a beautiful house with a bird, a turtle, a home bee, Jerry the cat and Agent OSO. They live happily ever after".

iQah suka melukis & menulis, dlm lukisannya atu selalu imaginasinya pasal katun yang diliatnya di tv. Sudah iQah pandai melukis love ani dimana-mana mesti ada "i luv u". Dibuatnya IKAH LUV ERNA hehehe. Lukisan diatas iQah buat saja-saja kan mengacau aku menjait manik ~ hobi baru =D


"mama luv iQah too"
Yang terbaik itu dari Allah jua.
24 julai 2009.

Selasa, 14 Julai 2009

cuti..cuti..cuti...siuk..siuk..tapi..

Assalamualaikum..






















16 hari cuti start 15-30 Jun terpaksa dibahagi-bahagi dan kebetulan musim cuti persekolahan jua.


Seminggu di Temburong start dari hari Sabtu, 13 Jun 2009 sampai hari Jumaat, 19 Jun 2009. Kami balik kampung naik bot hari Sabtu. Sebelah petang hari minggu, kami ke taman berhadapanan dengan Rumah Persinggahan Daerah Temburong. iQah main slide, main 'se-so'...sambil-sambil atu kami, si ibu-ibu hehe lepak-lepak. Hari Isnin, 15 Jun - hari jadi my iQah :D lihat
disini. Hari Selasa, sebelah petang kami ikut my ipar(s) memancing di Kg Belais yangmana menyediakan pondok-pondok memancing. Taman ani menerima title Johan bagi Anugerah Kampung Cemerlang Daerah Temburong. Seperti biasa iQah excited sudah kan mengail tapi keboringan pasal batah menunggu nda jua dapat udang! Esoknya sebelah petang kami ke Mini Stadium (ehmm kg apa aah, lupaku hehe) meliat perlawanan bola, babah iQah ikut main!

Hari Jumaat kami balik semula ke BSB. Mungkin iQah kesiukan sudah di Temburong...banyak kawan, banyak bermain, banyak ke Taman, swimming, fishing, bbQing, makan ambuyat... eatah sudah dirumah kan balik ke Temburong tia lagi..adoi pikirnya ampir x hehe.
lagi sekali :D Err..err (blur) bahapa ku ah hari-hari selepas atu? ermmm (think..think..think) Subhanallah, sekali-kali nda ku ingat!! yang ku ingat is hari Jumaat, 26hb...ke Giant shopping selepas mkn di Jollibee w iQah! huhuhu pelupanya aku!
Subuh hari Sabtu, 27hb, iQah bangun, katanya ea paning..kepalanya terasa panas!! Ya Allah...usul-usulnya iQah demam panas. Bangun pagi chek iQah masih lagi panas...yang masalahnya thermometer inda ada ku tedapat :( [pikir iQah sudah basar so i dont need it anymore!].. Tengahari, bawa iQah ambil my ipar dari Temburong di tambing, janji kan bawa bisdia shopping liat kain. Tapi oleh kerana usul iQah memberi kasian, terpaksa dibawa ke OPD di Ong Sum Ping. Disana, iQah ditest temperature....panas nya 39.4!! aaah?.. kami naik ke atas tuk ambil no Q. Taaapiii punyalah ramai orang. Ahernya takut panas iQah makin naik kalau menunggu, kami ke Lee Clinic di Kiulap. Punnn, ramai orang! Masa register, ku tanya boleh kah kalau dicepatkan periksa iQah pasalnya panasnya 39.4. Alhamdulillah, baik jua dapat potong Q, makasih =) Doktor beri iQah “bomb” untuk turunkan panas lebih cepat, antibiotik & 2 lagi ubat. TAPI... sebelah malam, panas iQah makin naik ke 40.3 paksa bawa ke ER! Selepas iQah kana ambil sample urine, nada infection, then 30 minit resting untuk menunggu temperature iQah turun - Alhamdulillah turun sikit panasnya!

Hari Isnin, sapa yg damam nah? AKU!! hehe menjangkit damam panas dari iQah x. (demam panas berjangkit kah? ehmmm) bersin, batuk....ndapa, malas kan ke spital so makan panadol tuk buang panas & minum air asam jawa tuk melegakan sakit tekak hehehe.

1 Julai 2009 sepatutnya my 1st day kaja lepas cuti, tapi since batuk dan selesma alum reda, paksa ke Kelinik...dapat MC..Yahoo! hehe 1hari sajeee =) My ipar hari ani terpaksa balik semula ke Temburong pasalnya Awen, anak my ipar pun demam jua...gerenti menjangkit dari kami.

Esoknya kaja!! huhuhu malas rasanya kan bangun awal hehehe gpun cuti sekolah kana extend lagi sampai 4 Julai 2009....
Bah sudah tah ku dulu berkunyanyang ...


sampai jumpa lagi
salam mama iQah!

Sabtu, 11 Julai 2009

Assalamualaikum :D its Saturday night!

i have nothing to do....ermm since my iQah tertidur masa liat kartun Pink Panter baik tah aku cuba upload gambar-gambar masa my sister, bbbinah bertunang 21 jun 2009 lepas. Gambar-gambar ani ter'mix' udah sama-sama gambar dari my hp sama gambar-gambar dari our cameraman ie MurCD...




Rupanya LAWA combination pink and blue ani hehehe



okey, sampai sini saja dulu,
salam Mama iQah.

Isnin, 6 Julai 2009

OGDC....here we come!!!

31hb. Mei 2009 merupakan hari kelepasan awam sempena Hari Ulang Tahun Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB) yang ke 48 tahun. Kebetulan ianya disambut pada hari Ahad dan hari Isnin keeseokannya adalah cuti awam bagi menggantikan hari Ahad. Untuk mengisi dua hari cuti, pelbagai aktiviti dipikirkan untuk dibuat. Pesan ku arah BBbinah "cari apasaja low-budget aktiviti but fun". Mulanya kan ke Sunday Splash...ehm mandi-manda boleh tapi gerenti ramai orang. Melawat ke Tasek Merimbun? ehmm akhirnya lepas fikir-mikir kami semua agreed MELAWAT KE OGDC (OIL & GAS DISCOVERY CENTRE) DI SERIA.Kami convoy dua buah kereta, kami dalam 9 orang saja kami. Sampai bapa and mama pun kami angkut hehehe.


Dalam 10.30 kami sudah sampai di Seria. Masuk saja ke dalam bangunan OGDC sudah iQah becakap "Ma, ada kereta mama disini" Bilang orang sudah dengan keiskian dorg masing-masing. Bising lagi tu, ehm nasib baik nada tanda "JANGAN BISING" hehe kalau inda kana tandangn keluar eyh. IQah dan Ikwan pun kesiukan mencoba mainan disana. Ada 1 pondok disana tapi aku lupa mengambil gambar. Boleh dimasuki pondok atu untuk men'test' gegaran semasa gempa bumi. Bisidia ketawa-ketawa lagi tu, mun banar terjadi nada lagi ketawa eyh...Nauzubillah!




The Human Gyroscope tapi ntah aku pun alum tau apa fungsi & kenapa ada yang berpusing-pusing ani... Zamanee, tunang bbbinah berani-beraninya mencoba...ehm mun berisi udah parutnya mungkin ea muntah!!



Ada satu tempat atu kami mencoba seorang-orang hehe masukkan kepada arah lobang, kalau orang melihat dari hadapan akan nampak mcm kepala kitani atas piring buah-buahan! ertinya mata kitani ani dapat ditipu... Its an illusion!


CUTE KAN dorang ber2 ani..!!


Habis meronda-ronda didalam kami keluar lagi bermain-main di Taman Permainan. Iqah apalagi isiki lah dia main "iut-iutnya", slide, ayunan. Bapa dan mama pun ikut naik 'train'.








Sebelum balik ku, iQah iski sama amit Nasir bergambar mini replika stesyen minyak, Masjid, 1000th Barrel Monument! Sampai tempat parking & jalan raya sinage nya pun comel hehe cute...terasa mcm diri ani plg GIANT hehehe!! panas..pun panaslah haha sipit-sipit mata wah kami bergambar hehe.




Owhhh....tirednya tapi it was FUNNNN!!!


bye OGDC,
sampai jumpa lagi!





Nanti sudah senang-senang, kan post gambar-gambar masa cuti di Temburong =)

salam syg mama iQah.