Bahan-bahan
(a)
Sweet Digestive Biscuits = 20-25 keping
Mentega Cair = ½ cawan
(b)
Cream Cheese (Philadelphia) = 2 kotak
Telor = 2 biji
Gula kastor = ¾ cawan
(c)
1 Tin jelly
Cara-caranya:
1)
Sediakan bahan (a)
Tumbuk biskut sampai hancur. Kemudian
dicampurkan dengan mentega cair.
Tekankan adunan atas takir sebagai lapisan dibawah. Kemudian sejukkan dalam peti sejuk.
2)
Pukul Cream Cheese sampai kembang + gula +
telor. Mix sampai kembang.
3)
Masukkan adunan (b) di atas adunan (a) tadi
sebagai lapisan di atas.
4)
Bakar dalam 35-40 minit / 200c
5)
Setelah masak, sejukkan di bawah kipas dalam 10
minit.
6)
Akhir sekali sapukan satu tin jelly di atas kek
tadi. Masukkan dalam peti sejuk selama 30 minit.
Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan